Zoekplaat(s)je

Een rubriek in de Zwerfsteen, die we ook hier op de website plaatsen: Zoekplaat(s)je
Ergens in de voormalige gemeente Steenderen is een foto genomen van een markant detail uit een groter geheel. Weet u wat en waar het is?Zoekplaat(s)je

8
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 8 is ...
 
Oplossing:
?
 


In de volgende Zwerfsteen vindt u het antwoord op het laatste Zoekplaat(s)je en plaatsen we een nieuwe detailfoto.
U kunt intussen het antwoord ook via het HVS e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Contact-pagina insturen.
Wordt vervolgd...

Voorgaande Zoekplaat(s)je-sZoekplaat(s)je

7
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 7 is te vinden links van de Vordenseweg, van Baak naar Wichmond. Het kapelletje is gebouwd in oorlogstijd, in 1942, en staat op grond door de familie Holtslag ter beschikking gesteld. In de veldkapel staat een beeldengroep, gemaakt door de Driebergse kunstenaar Wim Harzing.
 
Oplossing:
Kapelletje aan de Vordenseweg Baak
 


Zoekplaat(s)je

6
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 6 is te vinden aan Wehmestraat 3, of eigenlijk Paardestraat in Steenderen. Want vanaf die plek is de decoratie met de beeltenis 'wonderbare visvangst' te zien, boven de entree van de voormalige NH pastorie.
 
Oplossing:
Wehmestraat 3 Steenderen - voormalige NH pastorie
 


Zoekplaat(s)je

5
Zoekplaat(s)je
 

Om de oplossing van Zoekplaat(s)je 5 te vinden fiets je eens van Steenderen via de Molenstraat naar Bronkhorst. Rijd daar aangekomen rechtsaf de Onderstraat richting Baak in en kijk meteen rechts schuin omhoog. Daar is deze bijzondere decoratie op de dakkapel te ontwaren.
 
Oplossing:
Onderstraat 14 Bronkhorst - decoratie
 


Zoekplaat(s)je

4
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 4 is het opvallende driehoekige zolderraam van de woning aan de Bronkhorsterweg 8 te Steenderen.
 
Oplossing:
Bronkhorsterweg 8 Steenderen - zolderraam woning
 


Zoekplaat(s)je

3
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 3 is het decoratief element in de achtergevel van gebouw 'Het Anker', J.F. Oltmansstraat 7 Steenderen, voorstellend een gebeeldhouwd leeuwenmasker.
 
Oplossing:
JF-Oltmanstraat 7 - achtergevel 'Het Anker'
 


Zoekplaat(s)je

2
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 2 is 'de peilsteen van NAP, ingemetseld in de zijmuur van de Remigiuskerk in Steenderen'. Tegenwoordig zijn in heel Nederland 'peilmerken' in de vorm van een bronzen merktekens te vinden, zie de NAPViewer van Rijkswaterstaat.
 
Oplossing:
Peilsteen NAP in zijmuur Remigiuskerk Steenderen
 


Zoekplaat(s)je

1
Zoekplaat(s)je
 

De oplossing van Zoekplaat(s)je 1 is 'de eerste steen van de oude school aan de Dollemansstraat in Baak'. De school was een openbare lagere school voor kinderen uit Baak en Toldijk.
 
Oplossing:
Oude School Baak