Activiteiten HVS

De Historische Vereniging Steenderen organiseert gedurenden het jaar diverse activiteiten, van lezingen, exposities tot excursies. Een overzicht van alle toekomstige activiteiten is in te zien door op de volgende link te klikken: Komende activiteiten

Algemene ledenvergadering (ALV) 2022

Datum:  maandag 28 maart 2022
Locatie: Het Anker
             J.F. Oltmansstraat 7
             7221 NA in Steenderen
Tijd:      20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

ALV 2022 (klik hier voor de volledige uitnodiging)

Na de pauze zal dhr. Henk IJbema uit Doesburg een lezing houden over de mijnenveger bij 'het Zwarte Schaar'.

Voor het volledige Jaarverslag en de Jaarcijfers, klik op de uitnodiging of hier https://www.hvsteenderen.nl/vereniging/alv

Activiteit: Leggen fototegels
Datum: 27 maart 2021

De tegels liggen...

In Steenderen liggen sinds kort op diverse plekken in het dorp fototegels, 17 stuks in totaal. In omliggende dorpen in de gemeente Bronckhorst zijn al eerder fototegels geplaatst. Afgelopen zaterdag 27 maart was Steenderen aan de beurt. Initiatiefnemer Harry Jansen uit Vorden ging met hulp van een aantal HVS vrijwillgers aan de slag.
Elke fototegel bevat van de plek waar deze ligt een historische foto met een korte beschrijving. De plekken van de tegels zijn verbonden door een wandelroute, daarvan komt een routekaartje bij plaatselijke winkels te liggen. Een toekomstige stap zal zijn de wandelroutes door een fietsroute met elkaar te verbinden.
Meer informatie over de tegelwandelroutes is te vinden op tegelroutebronckhorst.nl Op de website www.contactmidden.nl is het verhaal van het leggen van de tegels na te lezen. En op Achterhoekfoto www.achterhoekfoto.nl vind je een fotoreportage van het leggen.
Zie ook Project foto-tegelroute Steenderen

fototegels leggen bron achterhoekfoto

Fototegels leggen door Harry Jansen en HVS vrijwilligers (bron Achterhoekfoto)

twitter icon