Activiteiten HVS

De Historische Vereniging Steenderen organiseert gedurenden het jaar diverse activiteiten, van lezingen, exposities tot excursies. Een overzicht van alle toekomstige activiteiten is in te zien door op de volgende link te klikken: Komende activiteiten
(Helaas kunnen we op dit moment vanwege de corona maatregelen geen activiteiten aanbieden.)

Activiteit: Leggen fototegels
Datum: 27 maart 2021

De tegels liggen...

In Steenderen liggen sinds kort op diverse plekken in het dorp fototegels, 17 stuks in totaal. In omliggende dorpen in de gemeente Bronckhorst zijn al eerder fototegels geplaatst. Afgelopen zaterdag 27 maart was Steenderen aan de beurt. Initiatiefnemer Harry Jansen uit Vorden ging met hulp van een aantal HVS vrijwillgers aan de slag.
Elke fototegel bevat van de plek waar deze ligt een historische foto met een korte beschrijving. De plekken van de tegels zijn verbonden door een wandelroute, daarvan komt een routekaartje bij plaatselijke winkels te liggen. Een toekomstige stap zal zijn de wandelroutes door een fietsroute met elkaar te verbinden.
Meer informatie over de tegelwandelroutes is te vinden op tegelroutebronckhorst.nl Op de website www.contactmidden.nl is het verhaal van het leggen van de tegels na te lezen. En op Achterhoekfoto www.achterhoekfoto.nl vind je een fotoreportage van het leggen.
Zie ook Project foto-tegelroute Steenderen

fototegels leggen bron achterhoekfoto

Fototegels leggen door Harry Jansen en HVS vrijwilligers (bron Achterhoekfoto)

twitter icon