Ander Nieuws

Lezing:    'Spanten overleven Nemaho'
Waar:        Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem
Wanneer: zaterdag 21 augustus 2021, 14.00-16.00 uur
                 (inloop 13.30 - einde 17.00 uur)

Op zaterdag 21 augustus a.s. houdt dhr. Jan Kramer de lezing 'Spanten overleven Nemaho' in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem. Veel inwoners uit Achterhoek en Liemers hebben voor dit mooie bedrijf gewerkt, dat ondanks successen op 7 december 2009 failliet werd verklaard.
Voor de lezing geldt vooralsnog een maximum van 30 personen. Bij grote belangstelling wordt een ochtendprogramma ingelast van 10.30-12.30 uur.
Lezing Spanten overleven Nemaho

Spantconstructie, omstreeks 1950
(bron foto Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers)

Aanmelden: De lezing kan uitsluitend worden bijgewoond na aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0314-787078 met vermelding van telefoonnummer en e-mailadres. U wordt verzocht bij aanmelding tevens aan te geven of u eventueel ook de ochtendlezing kunt bijwonen. Entree is vrij (consumpties voor eigen rekening).
Locatie: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem.
Parkeren: https://www.doetinchem.nl/parkeren. U kunt zich op het voorterrein van ‘t Brewinc laten afzetten; parkeren is hier niet toegestaan.

In de online blibliotheek van Ecal is een e-book in te zien van de hand van Jan Kramer: 'Nemaho ging me aan het hart' (klik op de link). Dit boek is tijdens de lezing voor € 30,- te koop.


Open Monumentendag 2021

OMD

 

Zet alvast in uw agenda:
O
p 11 en 12 september is het weer Open Monumentendag.
Ook in Bronckhorst zullen weer diverse activiteiten worden ontplooid, waarover u in de komende verder tijd zult worden geinformeerd.

 

 

 

 

 

Op de website van Open Monumentendag Bronckhorst kunt u de laatste versie van het programma inzien (klik op de afbeelding).
OMD Programma 2021
In Bronckhorst is er de website https://openmonumentendagbronckhorst.nl/, die een keur biedt aan informatie. Veel objecten zijn (opnieuw) gefotografeerd, wat een prachtig overzicht is geworden van fraaie plekjes in onze omgeving...

Achter deze url https://openmonumentendagbronckhorst.nl/spel/ vind u het monumenten kennisspel. Dagelijks 10 nieuwe vragen om uw kennis van de Bronckhorster monumenten te testen. En ook leuk om ze te leren kennen...

Ander Nieuws (2020) Ander Nieuws (2019)