Op stap in ... Baak

Schrijfster van het boek 'De laatste heer', Astrid Schutte, stelde een collage samen van activiteiten in en rondom het dorp Baak, elk met een verbinding naar de historie.
In Astrid's Nieuwsbrief 'Wandelen en genieten rondom Baak' leest u o.a. over een aantal leuke wandelingen rond Baak en vindt u links naar meer informatie.
Baak - doorkijkje gracht Huize Baak 2022 (foto Astrid Schutte)
 Baak - doorkijkje gracht Huize Baak 2022 (foto Astrid Schutte)

Op stap in ... Steenderen

In dorp Steenderen liggen sinds 27 maart 2021 17 foto-tegels op plekken waar vroeger bijzondere gebouwen hebben gestaan of waar een verhaal over de historie van die plek is te vertellen, bijv. omdat het straatbeeld daar dusdanig is gewijzigd dat het er niet meer zoals vroeger uitziet.
Langs de foto-tegels loopt een wandelroute. Een uitgebreide beschrijving vindt u hier Foto-tegelroute Steenderen
Foto-tegelroute Steenderen

Steenderen - kaart foto-tegelroute

Op stap in ... Bronkhorst

Bronkhorst, naar gezegd "de kleinste stad van Nederland" maar dat is een beetje hoe je het bekijkt, leent zich uitstekend voor een wandeling door de historie. Vrijwel alle panden zijn in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw gerestaureerd, waarbij de oorspronkelijke vorm zoveel mogelijk bewaard is gebleven.
Op de website van 'Open Monumentendag Bronckhorst' vindt u een beschrijving van een wandelroute, die zelfstandig kan worden gemaakt: https://openmonumentendagbronckhorst.nl/korte-wandeling-door-bronkhorst/
Korte wandelroute Bronkhorst
 Bronkhorst - kaartje 'Korte wandeling' (bron OMDB)


Wilt u meer weten over Bronkhorst, dan is er de mogelijkheid om samen met een gids van de HVS een begeleide wandeling te maken. De gids vertelt u over het ontstaan van het stadje, over het kasteel dat er ooit stond en gaat in op de historie van diverse panden. Een leuke invulling van ruim een uur tijdens een dagje uit in Bronkhorst. Klik voor details op HVS Stadswandeling Bronkhorst

Bronkhorst - kapel en Gijsbertplein

Bronkhorst - kapel en Gijsbertplein 1344 gezien vanaf de Kasteelweg (bron RCE)