Foto-tegelroute Steenderen

Datum: maart 2021

Ook Steenderen heeft zijn foto-tegelroute!

Foto-tegelroute keuzes Steenderen

Op zaterdag 27 maart zijn 17 foto-tegels gelegd in Steenderen. Dit waren de laatste tegels in een serie van 85 tegels in Vorden, Hengelo, Zelhem, Hummelo en Steenderen, de vijf grotere kernen van gemeente Bronckhorst.
Aan de hand van granieten foto-tegels in trottoirs kunt u wandelen langs plekken waar vroeger bijzondere gebouwen hebben gestaan (of gebouwen of straatbeelden die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken). De tegels brengen u aan de hand van de foto's en een korte beschrijving terug in de tijd.
De routes staan ook alle vijf op de website https://tegelroutebronckhorst.nl
 
Foto-tegelroute Steenderen
Foto-tegel 'de Haverij' Steenderen
 

Het is de bedoeling dat de wandelroutes binnenkort onderling worden verbonden door fietsroutes.
De routes zijn een initiatief van de Stichting Tegelroute Bronckhorst en is ontstaan in samenwerking met o.a. gemeente Bronckhorst, Stichting Achterhoek Toerisme en lokale oudheidkundige verenigingen. Voor Steenderen was dat een werkgroep bestaande uit Albert Engbers, Wim ten Hoopen, Johan (Joep) Knaake, Wim Knaake, Gerard Eskes en Bertus Rietberg. Zij hebben de keuze gemaakt uit een ruime voorraad historische foto's, zoals in het HVS archief aanwezig.
Voor vragen over de tegels en over de verhalen achter de tegels kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liesbeth Spaansen heeft voor AchterhoekFoto.nl een mooie serie foto's gemaakt van het leggen van de fototegels: AchterhoekFoto.nl - leggen fototegels Steenderen