HVS Collectie

De Historische Vereniging Steenderen heeft in de loop der jaren een flinke verzameling historische geschriften, artikelen, documenten en boeken aan zijn verzameling mogen toevoegen. Veelal met hulp van welwillende leden en gulle gevers.

Op de pagina's onder dit menu kunt u onder andere door de collectie Boeken kijken, alsmede door ons archief 'De Achtste Steen' magazines, een voormalig informatieblad in de gemeente Steenderen. In de toekomst zal hier ook een overzicht van andere verzamelde materialen verschijnen.

Verder heeft de HVS, met medewerking van velen, een mooie collectie foto's en ansichtkaarten van afbeeldingen uit de oude gemeente Steenderen kunnen scannen. Een selectie hiervan, per dorp gesorteerd, kunt u in de Beeldbank bekijken. Heeft u een vraag over een afbeelding of zoekt u er een, stuur gerust een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 


De collectie boeken en artikelen kan op aanvraag worden ingezien tijdens de openingstijden van ons archief in "de Steenuil" in Steenderen. Loop gerust binnen; wilt u een afspraak maken en iets reserveren, dat kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

N.B. We lenen geen materialen uit.