Ander Nieuws (2021)

Jaarverslag Open Monumentendag 2021

OMD

 

Leuk om na te lezen:
op de website https://openmonumentendagbronckhorst.nl/, is het Jaarverslag van de Open Monumentendag 2021 gepubliceerd.

 

 

 

 


rabo clubsupport 2021 hvs

 


De Historische Vereniging Steenderen heeft zich ingeschreven voor het 'Rabo ClubSupport' initiatief. De Rabobank ondersteunt daarmee clubs en verenigingen met financiële middelen.

Tussen 11 - 14 november maakt de Rabobank het resultaat van de stemming bekend. Heel benieuwd of we het resultaat van vorig jaar kunnen evenaren of misschien zelfs overtreffen Rabo Clubsupport HVS,...
Hartelijk bedankt voor uw stem!


Activiteit: Het Oost-Gelders Streektaaldictee
Waar: hotel/café/restaurant 'De Gouden Karper', Dorpsstraat 9 in Hummelo
Wanneer: 11 november 2021, inloop vanaf 19:00 uur

In het kader van "Zo zegge wi-j dat, zo schrieve wi-j dat!" vind weer deze culturele avond plaats. Meer informatie op de website streektaaldictee.nl/

Streektaaldictee 2021


rabo clubsupport 2021 hvs

 


De Historische Vereniging Steenderen heeft zich ingeschreven voor het 'Rabo ClubSupport' initiatief. De Rabobank ondersteunt daarmee clubs en verenigingen met financiële middelen.

Elk lid van de Rabobank, dat de vereniging een warm hart toedraagt, kan een stem uitbrengen. Hoe meer stemmen onze vereniging ontvangt, des te hoger de bijdrage van de Rabobank. HVS wil de bijdrage besteden aan het professionaliseren van diverse soorten drukwerk.

U kunt ons helpen door uw stem uit te brengen op onze vereniging. Elke stem is geld waard en wij zullen uw stem zeker waarderen. Ga naar de website van de Rabobank via deze link: 'Rabo ClubSupport'. Hier vindt u meer informatie over deze actie. Stemmen kan tot 25 oktober 2021, hartelijk dank voor uw stem!


Monumentenprijs 2021 voor voormalige dorpscafé 'Kraantje Lek' Olburgen

vrijdag 27 augustus 2021


Via de website van Radio Ideaal is vandaag bekend gemaakt wie van de genomineerden de Monumentenprijs 2021 heeft gewonnen. De eigenaren van 'Kraantje Lek' gefeliciteerd!

Monumentenprijs 2021 voor 'Kraantje Lek' Olburgen

(bron foto Radio Ideaal)


Lezing:    'Spanten overleven Nemaho'
Waar:        Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem
Wanneer: zaterdag 21 augustus 2021, 14.00-16.00 uur
                 (inloop 13.30 - einde 17.00 uur)

Op zaterdag 21 augustus a.s. houdt dhr. Jan Kramer de lezing 'Spanten overleven Nemaho' in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem. Veel inwoners uit Achterhoek en Liemers hebben voor dit mooie bedrijf gewerkt, dat ondanks successen op 7 december 2009 failliet werd verklaard.
Voor de lezing geldt vooralsnog een maximum van 30 personen. Bij grote belangstelling wordt een ochtendprogramma ingelast van 10.30-12.30 uur.
Lezing Spanten overleven Nemaho

Spantconstructie, omstreeks 1950
(bron foto Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers)

Aanmelden: De lezing kan uitsluitend worden bijgewoond na aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0314-787078 met vermelding van telefoonnummer en e-mailadres. U wordt verzocht bij aanmelding tevens aan te geven of u eventueel ook de ochtendlezing kunt bijwonen. Entree is vrij (consumpties voor eigen rekening).
Locatie: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem.
Parkeren: https://www.doetinchem.nl/parkeren. U kunt zich op het voorterrein van ‘t Brewinc laten afzetten; parkeren is hier niet toegestaan.

In de online blibliotheek van Ecal is een e-book in te zien van de hand van Jan Kramer: 'Nemaho ging me aan het hart' (klik op de link). Dit boek is tijdens de lezing voor € 30,- te koop.


Open Monumentendag 2021

OMD

 

Zet alvast in uw agenda:
O
p 11 en 12 september is het weer Open Monumentendag.
Ook in Bronckhorst zullen weer diverse activiteiten worden ontplooid, waarover u in de komende verder tijd zult worden geinformeerd.

 

 

 

 

 

Op de website van Open Monumentendag Bronckhorst kunt u de laatste versie van het programma inzien (klik op de afbeelding).
OMD Programma 2021
In Bronckhorst is er de website https://openmonumentendagbronckhorst.nl/, die een keur biedt aan informatie. Veel objecten zijn (opnieuw) gefotografeerd, wat een prachtig overzicht is geworden van fraaie plekjes in onze omgeving...

Achter deze url https://openmonumentendagbronckhorst.nl/spel/ vind u het monumenten kennisspel. Dagelijks 10 nieuwe vragen om uw kennis van de Bronckhorster monumenten te testen. En ook leuk om ze te leren kennen...

Ander Nieuws (2020) Ander Nieuws (2019)